Back on Track klicka på kategori nedan

Häst  -  Hund  - Människa

Nackskydd med kardborre
Täcker nacken och de översta kotorna av bröstryggraden. I första hand brukar man tänka på nackkotorna vid whiplashskada, men det är vanligt att översta bröstryggen också bidrar till smärtan. Skyddet går ut över halva axeln.

Nackkragen knäpps med kardborre på framsidan.

Nackskydd med kardborre
Nackskydd med polokrage
Nackskyddet skapades i samarbete med Pisksnärten, rehabföreningen för whiplashskadade.
Har en "haklapp" framtill och baktill som är lika stora. Baktill täcker den kappmuskeln vilket är en viktig aspekt vid whiplashskada eftersom kappmuskeln starkt bidrar till smärtproblematiken. Skyddet går också ut över hela axeln.
Nackskydd med polokrage
Handledsskydd
Handledsskyddet passar bra såväl vid arbete med monotona rörelser, till exempel vid datorn, som vid mer kraftfulla ansträngningar. Skyddet ger en känsla av stöd.

Vet du att vi har två senor i samma senskida just vid tumbasen, men inte på något annat ställe i kroppen?

Detta gör att de två senorna kan skava mot varandra och en inflammation uppstår här lättare än i andra senskidor, speciellt vid hormonomställningar.

Handledsskydd

Knäskydd
Är smidigt och enkelt att använda. Det är uppskattat av äldre människor och är dessutom perfekt att använda under natten eller under åtsittande byxor, till exempel ridbyxor. Skyddet hålls på plats av en elastisk ring i överkanten. Ringen håller inte att dra i. När du sätter på dig skyddet, undvik att hålla i ringen. Fatta istället grepp längre ner på skyddet.

Knäskydd

Ryggbälte

Ryggbältet med bred front
Ger mer stöd till ryggen än skyddet med smal front genom att man trycker in buken, vilket avlastar kotpelaren. Eftersom skyddens huvudfunktion är effekten som Back on Track-tyget ger, är stödet som skyddet kan erbjuda bara en extra funktionell fördel.


Ryggbältet med smal front

Är mer praktisk om man sitter mycket, exempelvis kör bil eller rider.
Om man som kvinna har problem som sitter långt ner i ländryggen kan man genom att korsa bältet lite framtill få en bra passform över höfterna.
Omkretsen är justerbar med kardborrelås.
För att skapa optimal hudkontakt finns det baktill i ryggskyddet en mjuk och löstagbar fyrkant. Den fyller ut luftspalterna som bildas vid ryggkotpelaren och kan tas bort om man till exempel vill ha skyddet tunnare under byxorna. Effekten finns ändå kvar eftersom hela bältet innehåller keramisk textil.
Alternativt kan du använda den lösa fyrkanten separat och låta byxorna hålla den på plats, ifall du vill ha något som är extra tunt.

Ryggbälte med smal front
Ryggbälte med stöd

Strumpor
Strumporna är en produkt som fått stor uppskattning hos våra kunder. Många har problem med fötterna, som orsakas av inflammation och smärta eller att man fryser. Kombinera gärna med iläggssulorna för ännu mer effekt.

Tänk på att det keramiska tyget reflekterar mer värme när vi själva producerar mer, till exempel genom att röra på oss. När du har fått förtroende för produkten kan du underhålla effekten genom att bara sova i dem.

Om hälen är en del av problematiken är strumpan det bästa valet. Om man har vrickat foten kan vristskyddet vara ett bättre val eftersom det även erbjuder ett visst stöd.

StrumporSjal
Scarf i ett härligt material som är tunt, mjukt och formas lätt.
En produkt som kan användas på många olika sätt.
Använd den över axlarna om du fryser eller över den ärmlösa klänningen till festen. Vira den runt halsen när du går ut.


 

Sjal

Vantar
Handskarna är en av våra mest unika produkter. De hjälper påfallande många som har värk i händerna, till exempel reumatisk värk, eller de som ständigt fryser om fingrarna.

För att produkten skall fungera bra så måste du själv producera lite värme som sedan reflekteras. Handskarna i sig självt är tunna och om det är kallt ute så rekommenderar vi att du använder tjockare handskar utanpå.

Handskar
Kudde
Kudden är uppskattad av personer med nackproblem, speciellt de med whiplashskada. Den har viss fasthet som ger lagom stöd. Kudden används med ett tunt bomullsörngott. Den ger en behaglig temperatur både under varma och kalla nätter.

Kudden finns i två varianter, en fastare med 600g stoppning och en lösare med 460g.

Kudde

T-shirt
Är bra att ha på sig om man känner smärta i skuldror och axlar, men även vid påfrestningar från nacke och rygg.

Det är viktigt med hudkontakt för bästa effekt, så om man har problem med ryggen ska plagget inte hänga för löst. Vid ländryggsbesvär är det därför bättre att använda ryggbältet. Ett alternativ är att sova i T-shirten eftersom det ger god hudkontakt. Om det är axlarna som man har problem med kan den vara löst sittande, eftersom T-shirten alltid har hudkontakt med axlarna.
Finns i Slim fit och V ringad

T-Shirt Slim fit

Trosor/Kalsonger
Boxer, Dam
Erbjuder en lindring av ljumskproblem, ytlig höftsmärta och om kyla ger besvär från blåsan. Kan även hjälpa vid menstruationssmärtor.
Vi har sett goda resultat med plaggen vid smärta som kommer från höftens ytliga muskler, tensor fascia lata, som främst hos yngre och medelålders personer kan vara orsaken till höftproblem.
Materialet är ett slätt lite tunnare tyg i polyester/bomull. Linningen består av en lite bredare resår med Back on Track-tryck.

Boxer, Herr

Erbjuder en lindring av ljumskproblem, ytlig höftsmärta och om kyla ger besvär från blåsa eller prostata.
Vi har sett goda resultat med plaggen vid smärta som kommer från höftens ytliga muskel, tensor fascia lata, som främst hos yngre och medelålders personer kan vara orsaken till höftproblem.
Materialet är i ett ribbat tyg av polyester/bomull, med dubbelt tyg och utbuktning fram men med stängd gylf. Kan användas även av kvinnor. Tyget är lite elastiskt, vilket gör att de inte är så känsliga beträffande storlek. Linningen består av en lite bredare resår med Back on Track-text.

Boxerkalsong
Boxertrosa