Back on Track klicka på kategori nedan

Häst  -  Hund  - Människa

Detta är endast ett urval ur Back on Tracks sortiment - Vi kan ta hem vad ni vill ha
 

Benskydd Royal
Benskydden Royal är mycket lätta och snabba att sätta på och av. Benskydden har ett ytterhölje av ett extra slitstarkt neopren. Neoprenhöljet är också formsytt för att nå en optimal passform över kotan. De spännen som sitter på ytterhöljet är breda och greppvänliga och har en tydlig Back on Track-brodyr i gult. Den inre delen av Benskydd Royal består av en mjuk padd där yttertyget är av polypropylen med insmälta kerampartiklar och stoppningen är av polyester.

Benskydd Royal säljs endast i par, en för höger och en för vänster ben. Benskydden finns i 3 olika höjder, 35, 40 och 45 cm. Benskydden är utformade för att täcka från kronranden till ett par centimeter upp över hasen eller carpus.

Benskydd Royal

Padd Classic
Padden har ett yttertyg av polypropylen med insmälta keramer. Fyllningen är tunn och fast. En av kanterna saknar kantsöm. Den sömlösa kanten läggs närmast benet för att minska risken för skav.Paddarna finns i tre färger: vit, svart och blågrå. 
Padd Classic

Hästryggvärmare
Hästryggvärmaren täcker de viktiga musklerna i rygg, ländrygg och över korset. Ryggvärmaren används om man vill få en smidigare rygg eller om hästen har ett lokalt problem i ryggmusklerna eller vid korsmusklernas ursprung. I förebyggande syfte tar du på ryggvärmaren före och mellan tävlingar och träningspass.

Hela inner- och yttertyget består av polypropylen med insmälta keramer. Det finns en tunn fyllning mellan tygerna.
Ryggvärmaren har ett kardborreband längs hela rygglinjen för att fästa i hästens vanliga täcke, den löstagbara kardborredelen fästs längs rygglinjen i det vanliga täcket. På sidan av ryggvärmaren finns det ett band att trä en gjord genom och öglor så att man kan fästa en rem runt hals och runt svans för att ryggvärmaren skall hållas kortvarigt på plats till exempel mellan tävlingar. (Remmar ingår inte).

Hästryggvärmare

Täcke Nät
Nättäcket är en produkt med mycket stort användningsområde, vi säljer fler nättäcken än av alla våra andra täcken tillsammans. Under sommaren är nättäcket det perfekta täcket eftersom det andas så mycket som ett täcke kan göra, tack vare det starka mycket luftiga nätet som finns utanpå det heltäckande lagret av tunt keramiskt tyg. Det används både som undertäcke, transporttäcke, svettäcke och i boxen under de varma årstiderna. Eftersom täcket används under andra täcken så kommer du att använda det året runt. Täcket skyddas dessutom då av ett vanligt yttertäcke.
Täcket kan med fördel användas före träning/tävling för att förvärma musklerna och efter träning/tävling för att hjälpa musklernas återhämtning. Genom att använda ett helt täcke får man Back on Track-effekten på både bog-, rygg-, kors- och lårmuskulaturen.

Nättäcket har ett innertyg av polypropylen med insmälta keramer. Utvändigt finns ett tunt nättyg för maximal andningsfunktion. Nättäcket är polyesterförstärkt längs halsöppningen och har teddyfoder vid manken. Täcket har dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar (snabbknäppning). Det finns ett stort svansskydd med svansrem och öglor för bensnören. Har en bättre passformän än andra täcken då nätet är mer eftergivligt än vanligt heltäckande tyg.

Täcke Nät
Täcke Classic/Haze
Täckena har stort användningsområde. De kan användas både inne och ute beroende på årstiden. Många använder också sommartäckena som transporttäcke och undertäcke. Täcket kan med fördel användas före träning/tävling för att förvärma musklerna och efter träning/tävling för att hjälpa musklernas återhämtning. De ofodrade dressyrtäckena finns i två varianter med olika yttertyg; polyester eller polyester/bomull. Vill du använda ditt täcke även utomhus bör du välja det som är i polyester då det är starkare och tål viss väta samt att det andas. Däremot andas det täcke som har yttertyg i polyester/bomull ännu bättre än det som består av enbart polyester. Innertyget är detsamma i båda varianterna, nämligen polypropylen med insmälta keramer. För att det keramiska innertyget skall ligga mot kroppen har sommartäckena formsydd rygglinje.
Täckena har teddyfoder vid manken, dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar (snabbknäppning). Båda modellerna har svansskydd med svansrem och öglor för bensnören.
Täcke Classic
Täcke Frost
Täcke Frost 330g är ett kraftigt täcke med regnavvisande nylonyttertyg som andas. Med halsdelen får du ett heltäckande skydd för vind, väta och kyla samtidigt som du har Back on Track-effekten på hela muskulaturen. Täcket har ett innertyg av polypropylen med insmälta keramer samt en 330 grams isolerande fyllning. Täcket har dubbla bogspännen (bältesknäppning), kryssgjordar (snabbknäppning) och bensnören. Svansskyddet är försett med reflex. För att minska risken för skav har täcket teddyfoder vid manken.
Täcke regn
En unik produkt som gör att hästen kan få Back on Tracks effekt även vid dåligt väder! Regntäcket har ett innertyg av polypropylen med Welltex™. Täcket är vattenavvisande och tål många väderförhållanden. Har avtagbara kryssgjordar, bogveck och svanslapp. Regntäcket är nougatfärgat med beige brodyr och kantband.
Toppryttare och deras hästar älskar täcket och vi är stolta över att kunna ha det på marknaden.
Täcke Regn
Schabrak
Schabraken används bland annat för att förbättra ryggmuskulaturens smidighet. Genom att använda Back on Track när hästen arbetar optimeras effekten. Schabraken har ett innertyg av keramisk textil och ett yttertyg av bomull.
Schabraken finns i dressyr- (fastare stoppning) och allroundmodell (lite mjukare stoppning), båda är gjorda för 17"-sadel. Båda modellerna finns i vitt och svart.
Vi har också gjort våra vita schabrak mer eleganta och försett dem med tvåfärgade kantband. Dressyrschabraket har band i champagne och mörkbrunt medan hoppschabraket har band i champagne och mörkblå. Schabraken har en diskret Back on Track-logga i champagne på gjordhållaren.
Schabrak Dressyr