Häst

Foder vi saluför  
   

Dynavena är extremt muskeluppbyggande. Fodret ger smidigare och starkare muskler som hjälper hästen att lättare klara av svåra uppgifter samt minskar risken för mjölksyra vid hårt arbete. Ger en blank och tät hårrem och starkare hovar. I stället för en lång och gles hårrem blir pälsen tät, glansig och hårstråna kortare, Du behöver inte klippa lika ofta. På grund av fodrets sammansättning, som bl.a innehåller Biotin, byggs hovarna bättre upp.

Mycket hög smältbarhet
Eftersom fodret innehåller ångkokt spannmål samt mycket naturliga växtfetter samt alger, stimuleras och förenklas matsmältningen. Viktigt är också att fodret inbjuder till att äta långsamt och tugga väl. Hästens matsmältnings system blir ej överbelastat.

Minimalt av melass och stärkelse
Tillsatser av melass och stärkelseprodukter är minimerat i Dynavenas foder på grund av att dessa kolhydrater är för hästen svårt nedbrytbara. Stärkelse finns bl.a. i vete, som ingår rikligt i många färdiga foderblandningar. Förebygger kolik, diarreé, magsår och stress. Ett välbalanserat, lättsmält, vegetabilisk fett-rikt, torrt och ”lång-tuggat” foder, håller borta alla förutnämnda mycket vanliga problem hos våra hästar.


                                                                                                                                                               
Läs mera

Vi på mustangfoder har arbetat med hästfoder under en lång tid.
Vi har framförallt utvecklat ångkokade råvaror till en av våra absolut viktigaste ingredienser. Att ångkoka är en mycket avancerad och dyrbar process. Få gör det idag, de som gör det ångkokar endast en mycket liten del av råvorna, vi ångkokar i stort sett allt spannmål i våra müslifoder.
Ångkokning frilägger stärkelse utan att förstöra skalet, på så sätt kan hästen tillgodogöra sig spannmålen utan att tarmen behöver arbeta onödigt hårt. Under de senaste året har vi utvecklat vår ångkokningsprocess vidare och har fått fram en mycket effektiv ångkokning som ytterligare minskar trycket på hästens tarm. Till detta har vi även tillsatt linfrökaka, som bildar en skyddande gel i tarmen och Profeed, som ger energi till hästens tarmflora samt ersatt sojaoljan med lusernmjöl.
Allt bidrar till att göra din hästs tarm stark så att den kan tillgodogöra sig fodret väl.

AB Johan Hansson har sedan 1981 producerat häst foder med stor framgång och har nu ett av marknadens mest välrenommerade hästfoder. Edel Hippos erbjuder ett komplett högkvalitativt fodersortiment, såväl till högpresterande tävlingshästar, som till avelshästar och hobbyhästar.
Edel Hippos tillverkas idag i Uppsala, Holmsund och Vänersborg och distribueras över hela landet.


 

Speedi-Beet är en unik kombination av lättsmält fiber med låg halt stärkelse och socker  och ökad smaklighet tack vare mikronisering.
Mikronisering är en tillagningsprocess som använder sig av infraröd strålning. Cellväggarna bryts ner, vilket ger mer effektiv foderomvandling och gör fibern mer lättsmält.
Idealiskt för fånghästar och tävlingshästar,
ca 95% socker fri.

I våra färdigfoder tillsätter vi halmhackelse precis som de kunniga hästkarlarna gjorde förr i tiden. Hackelsen gör att hästarna tar längre tid på sig att äta kraftfodergivan vilket är skonsamt för magen.
Tack vare strukturen får även de hästar som inte skall ha så mycket kraftfoder ändå en förhållandevis stor volym foder i krubban. Fibergis foderblandningar innehåller tillsats av biotin och E-vitamin med flera andra vitaminer, mineraler och spårämnen i en balans som är anpassad till de olika typer av arbete hästarna skall utföra.
Så länge Fibergis produkter utfodras efter anvisningarna behöver alltså inte extra mineraler eller vitaminer tillsättas.

Havens horsefeed är en ledande tillverkare av hästfoder i Holland. Erfarenheten är mer än 50 år. Företaget är innovativt med ett brett sortiment av pellets, müslis och olika blandningar. Alla ingredienser, produktionen samt leveranser av det färdiga fodret granskas av ett mycket strängt regelverk för att försäkra om högsta möjliga standard. Produkterna i Havens sortiment förnyas hela tiden. En intensiv dialog med ryttare och hästägare samt deras egen vetenskapliga forskning gör att dom hela tiden kan optimera sitt foderkoncept för att möta faktiska behov på marknaden. Havens sortiment säljs genom regionala återförsäljare i nästan alla europeiska länder och även i mellanöstern.