Dynavena

Dessa produkter har vi i lager. Vill du ha något annat tar vi hem det! Fråga oss om prisuppgift.

Aktivitetssortimentet erbjuder med ACTIV 100, 50 och 20 tre olika
koncentrationsgrader, och ACTIV COOL det nya havrefria alternativet.
Det ger möjligheten att träffa det bästa valet för utfodring av Din häst beroende på arbetets intensitet och typ, tillgången på hö och spannmål och beroende på uppsatta mål.
 

DYNAVENA ACTIV'COOL

Ett havre och vete fritt helfoder berikat med magnesium, för extremt
havre och stärkelse känsliga hästar. Havren har ej ersätts med vete som innehåller mycket snabba kolhydrater som stärkelse.
Innehåller: Kornflingor, Äppelfibrer, Majsflingor, Bönfibrer, Solrosfrön,
Flingor av ärtor, Sockerrösmelass, Vetekli, Linfrön, Lysin, Kronärtskocka,
Linfibrer, Åkerbönor, Rapsolja, Vit lupin, Maltgroddar,
Fruktoligosackarider,
Magnesiumoxid,Alger, Hydrolysater av ärtor, Vitaminer och spårämnen (salter och kelater)

 

DYNAVENA ACTIV'FIB
Ett helfoder speciellt för hästar i vila eller i lågt arbete.
Fodret innehåller spannmålflingor som ger den nödvändiga energin i en form som hästen lätt kan tillgodogöra sig. Aktiv'FIB är rikt på långa fibrer (20%) Fibrerna förbättrar matsmältningen och gör foderstaten
lättare att smälta. Pektinrika fibrer från äpplen gör odret smakligt och
lättsmält. FIBRA innehåller inulin, annan- oligosackarider som normaliserar tarmfloran.
Komplement till hö eller gräs. Innehåller alla vitaminer och spårämnen.

DYNAVENA ACTIV'100

Ett helfoder att givas utan att blandas med havre eller korn .
ACTIV'100:as fodersammansättning har visat sig ha en possitiv effekt för att bibehålla hästens mag- och tarmfunktioner. Beroende på att allt spannmål i fodret är ångkokt och knäckt, innehåller rikligt med essentiella fetter, allt för att göra dom högvärdiga protein- och energi- källorna mycket lättåtkomliga.
Det höga proteinvärdet i fodret kan helt eller delvis kompensera hö om det finns halm att tillgå för fiberbehovet. Alla vitamin och mineralbehov finns tillgodosedda i fodret. Bör kompletteras med ACTIV'50 för tävlingshästar.

DYNAVENA ACTIV'50

Ett kompletteringsfoder till hö och spannmål. Har högt energivärde, MJ 13. Vid normalgiva ges 50% Activ'50 och 50% havre, och då är alla vitamin- och mineralbehov tillgodosedda. Bör ej tillsättas några andra tillskotts- foder då risken för överdosering är stor.

 

DYNAVENA ACTIV'20

Ett kompletteringsfoder, används till 20% av ransonen som komplement till spannmålsfoder. ACTIV'20 innehåller alla vitaminer och spårämnen som är oumbärliga för att väga upp spannmålsfodret och höet samt kompensera energiförlusten vid arbete.

 

DYNAVENA FOALY

Foderflingor för föl. Komplement till hö eller gräs. Fodret består av: mjölkgranulat, solros- soja- och linfrön, majs och korn, samt spår- ämnen och fruktsackarider. Från de första månaderna förbereder DYNAVENA
FOALY fölet på en annan näring än stoets mjölk. Spannmålsfodret är ångkokt och omvandlat till flingor vilket underlättar matsmältningen.
Detta är viktigt för ett ungdjur vars matsmältningskanal ännu saknar enzymer som rätt kan smälta spannmålsfoder och grovfoder.
I fall då fölet förlorat sin moder går det utmärkt att tidigt ersätta modersmjölken eller ersättningsmjölk med DYNAVENA FOALY.

 

DYNAVENA ELEVAGE

Ett fullfoder för unghästar, avelsston, hingstar och fullvuxna uppfödningshästar. Komplement till hö eller gräs. DYNAVENA ELEVAGE innehåller en hög halt av lättsmälta proteiner, höga halter av aminosyror
och livsviktiga fettämnen samt alla viktiga makronäringsämnen (fosfor, kalcium, mangan) och spårämnen (koppar, järn, zink, kobolt) som främjar tillväxten av ben och muskelvävnader.

DYNAVENA ELEVAGE är mycket lättsmält foder, det klarar av ett omfattande energibehov utan att överbelasta hästens matsmältningssystem. Man behöver dela ut minimala mängder av detta foder.

 

DYNAVENA MIXT

Ett kompletteringsfoder till havre för föl, unghästar, digivande eller högdräktiga ston, även till avelshingstar. Innehåller bl.a höga proteinhalter, 140 g/kg. DYNAVENA MIXT är ett mycket lättsmält
flingfoder med höga halter av aminosyror och essentiella fettsyror i så höga koncentrat att Er egen blandning med havre ej behöver kompletteras med något annat än hö eller bete.
Att givas tillsammans med hö och spannmål, 50% MIXT och 50% spannmål.
Alla vitamin och mineralbehov är väl tillgodosedda. Bör ej kompletteras med några andra tillskottsfoder.

 

DYNAVENA BRICK

Ett varmlufttorkat hö och lusernfoder samt stråfoder som är mycket hårdpressat tillsammans med havre majs och korn, samt mineraler och vitaminer. "Världens minsta höbal" väger 1,5 kg läggs i krubban och sysselsätter Din häst i 20-30 min. Skall ej blötas. Lättlagrat en låda innehåller 12 BRICK = 18 kg. Garanterade värden under 12 mån. Skall förvaras torrt och svalt Ersätter helt normal högiva.