Hälsa med helhetssyn

Välkomna till Nolåkers Häst & Human

 •                 

  Som fysioterapeut arbetar jag för att muskulaturen ska må bra, förbättra prestationen och på så sätt även förebygga uppkomsten av skador.

  I och med att kraven på hästar och människor ökar har vi idag ett större fokus på friskvård. Vi förstår vikten av att underhålla kroppens fysik och vårt välmående.
  Om vi vill bibehålla och öka prestationsförmågan är det minst lika viktigt med fysioterapi som träning och rörelse.
  Rehabilitering med massage/elektroterapi efter en skada påskyndar läkningen vilket gör att hästen snabbare kan komma tillbaka till träning/tävling.

  För att undvika framtida skador finns inga genvägar, det är upp till oss själva att ta tag i problemet innan det vållat för stor och långvarig skada, så som ryggskott, ischias, spänningshuvudvärk, ledvärk m.m.

  Många skador kan undvikas genom att regelbundet underhålla muskulaturen så de håller sig
  smidiga och atletiska.
  Hästen är som bekant ett flyktdjur. I det vilda kan skillnaden mellan liv och död hänga på hur väl hästen kan kamouflerar sina skador och undvika att ses som en svag individ.
  Denna egenskap finns fortfarande i hästens inre vilket kan göra att en från början lindrig skada inte upptäcks  och utvecklas till en allvarlig.
  Det är lättare med människor, där kunden själv kan beskriva sina problem, berätta var smärtan sitter och om behandlingen har gett den effekt som var avsedd.

  Behöver du hjälp går vi tillsammans igenom dig eller din häst (eller kanske både och), pratar om tidigare skador och problem.
  När det gäller häst, tittar vi även på rörelsemönster, utrustning, foder och träningsupplägg.
  I undersökningen för både human och häst använder jag mig av värmekamera vid behov. Man kan med kamerans  hjälp hitta inflammationer eller strypta blodflöden på grund av svullnad. Med kamerans hjälp kan jag även se om behandlingarna har gett resultat, om temperaturen är jämn. Den förståndiga ryttaren/hästägaren skannar även av sin friska häst, och kan beställa bilder som man kan ha som referens vid eventuella framtida skador.
  Med värmekameran kan jag även se om din sadel passar, eller trycker otämt på hästen.
  Värmekameran har oändliga användningsområden.
  Läs vidare om termografi och dess möjligheter under fliken Häst eller Human.

  Tänk på att Fysioterapi är ett komplement till veterinär- och sjukvård.


  Olika behandlingsformer:

  Massage - Genuin svensk massage
  Elektroterapi - diadynamisk
  Medicinskt ultraljud
  Termografering